Wat is recruitment marketing?

Wat betekent recruitment marketing?

Recruitment Marketing is een marketingstrategie gericht op het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande vacatures. Verschillende marketingtechnieken worden gebruikt om potentiële kandidaten te bereiken, te engageren en te overtuigen om te solliciteren. 

Recruitment Marketing gaat verder dan traditionele wervingsmethoden, waarbij vacatures simpelweg worden geplaatst op vacaturesites en in de krant. Je bereikt bijvoorbeeld ook mensen die al een baan hebben. 

Waarom is Recruitment Marketing belangrijk?

Recruitment Marketing is belangrijk omdat het bedrijven helpt om zich te onderscheiden van de concurrentie en de juiste kandidaten aan te trekken. Door het implementeren van een effectieve Recruitment Marketing strategie, kunnen bedrijven hun employer brand versterken en hun werkcultuur in de schijnwerpers zetten. 

Dit trekt de aandacht van potentiële kandidaten en kan zelfs passieve kandidaten overtuigen om te solliciteren. In de huidige arbeidsmarkt heeft bijna iedereen een baan. Vooral het talent dat je wilt hebben voor jouw organisatie. Door middel van recruitment marketing kun je deze talenten te bereiken, overtuigen en zelfs laten solliciteren.

Hoe werkt recruitment marketing?

Recruitment Marketing begint met het begrijpen van de vacature en cultuur van jouw bedrijf en het ontwikkelen van een campagne dat geschikte sollicitanten aantrekt. Wanneer de vacature, wensen en cultuur duidelijk is, kan de campagne worden ingericht.

Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van verschillende social media om de vacature te verspreiden en potentiële kandidaten te bereiken. Het is essentieel om hierbij de juiste targeting in te stellen zodat je personeel bereikt die je wilt bereiken.

Het opvolgingsproces is minstens zo belangrijk als het bereiken van de kandidaat. Je wilt natuurlijk alleen gekwalificeerd personeel aantrekken naar je onderneming. Er zijn diverse methoden om dit te bewerkstelligen. Benieuwd naar onze methode om voor de laagste prijs, geschikte sollicitanten te werven binnen no-time? Neem contact op!

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Voordelen van het werven van personeel via sociale media

Recruitment marketing uitbesteden?

Neem contact op met ons recruitment marketing bureau voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij het versterken van je werkgelegenheidsmerk en het aantrekken van de juiste kandidaten. Wij helpen je graag om jouw recruitment marketing strategie te versterken en te optimaliseren. Zo kun je als bedrijf de juiste recruitment marketeers aantrekken en de beste recruitment marketing trends toepassen voor het aantrekken van de juiste kandidaten.

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!

   Onze specialisten

   linkedin
   Renzo boeters
   Renzo Boeters
   Finez
   Wat ons echt verrast heeft, is hoe snel ze ons bedrijf 'Finez' hebben geholpen met het werven van het juiste personeel. We hadden binnen een week na de lancering van de campagnes, perfecte kandidaten gevonden dankzij hun hulp. We zouden zeker aanraden om met Starspace Marketing samen te werken. Vooral...