Technisch personeel gezocht:
hier zijn 5 tips!

Tekort aan technisch personeel

De huidige situatie op de arbeidsmarkt is niet bepaald rooskleurig. Er is namelijk een enorme vraag naar technisch personeel.

Zelfs de grootste wervings- en selectiebureaus hebben moeite met het vinden van geschikt personeel in de techniek. Het kan enorm frustrerend zijn om geen personeel te kunnen vinden, terwijl de vraag naar je dienst of product blijft stijgen. De huidige arbeidsmarkt is dé reden waarom veel ondernemers niet kunnen groeien met hun bedrijf.

In deze moeilijke tijd voor ondernemers is het belangrijk om verder te denken en nieuwe manieren te bedenken om toch geschikt technisch personeel aan te trekken. Hier komen wij om de hoek kijken.

Wij zijn Starpsace Marketing, een marketingbureau dat gespecialiseerd is in het werven van technisch personeel. Met onze jarenlange ervaring hebben wij door de jaren heen enorme hoeveelheden specifieke data verzameld. Met de verzamelde data kunnen we data-gedreven beslissingen nemen, waarmee we vrijwel altijd geschikt personeel kunnen vinden.

Benieuwd hoe we dit doen? In dit artikel geven wij 5 tips om in deze moeilijke tijd toch geschikt technisch personeel aan te trekken naar jouw onderneming.

1. Vermijd adverteren op vacaturebanken

Vacaturebanken zijn de meest voor de hand liggende plek om jouw vacature te plaatsen, maar de concurrentie is daar hoog. Jouw vacature kan gemakkelijk verdwijnen tussen alle andere vacatures en daardoor weinig opvallen. Het adverteren op deze platforms kan ook erg prijzig zijn, terwijl het aantal bezoekers en de sollicitaties die het oplevert relatief laag zijn in verhouding tot de kosten die je maakt. 

In de huidige arbeidsmarkt is de vraag naar technisch personeel zeer hoog en dat betekent dat goede kandidaten vaak al een baan hebben. Hierdoor is de kans klein dat zij actief op zoek zijn naar vacatures op jobboards zoals Indeed. Werkzoekenden in de techniek, vooral die met ervaring, hebben vaak al een baan en zijn misschien niet actief op zoek naar nieuwe kansen. Als je merkt dat er weinig kandidaten solliciteren op jouw vacature, kan dit een reden zijn waarom.

2. Zorg voor een gemakkelijk sollicitatie proces

In de technische sector hebben gekwalificeerde werknemers vaak een baan, maar dat betekent niet dat ze niet geïnteresseerd zijn om over te stappen naar jouw bedrijf. Er zijn talloze redenen waarom goed technisch personeel besluit om van baan te veranderen zoals:

 • Carrièremogelijkheden
 • Werkomgeving
 • Werkprivébalans
 • Locatie

Daarom is het erg belangrijk om het sollicitatieproces zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Het indienen van cv’s en motivatiebrieven kan een grote drempel zijn voor mensen om te solliciteren. Zorg er daarom voor dat het sollicitatieproces zelfs voor mensen die al een baan hebben, gemakkelijk te volgen is.

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

3. Gebruik de juiste media voor jouw doelgroep

Wat is het meest effectieve platform voor het werven van technisch personeel? Dit is een goede vraag. Vacaturebanken zijn geen geschikte optie, omdat technisch personeel meestal al werk heeft en niet actief zoekt op platforms zoals Indeed. Hoewel veel bedrijven gebruikmaken van LinkedIn, is dit platform minder geschikt voor het werven van technisch personeel omdat het minder wordt gebruikt in deze branche door de echte vakmannen.

Maar wat dan wel? Sociale media zijn verreweg de meest gebruikte platforms in 2023, zowel door laag- als hoogopgeleiden. Hierdoor kunnen bedrijven de cultuur en uitstraling van hun werk en bedrijf tonen aan potentiële kandidaten. Dit maakt het een effectief platform voor het werven van technisch personeel.

4. Technisch personeel werven met sociale media advertenties

Door data en psychologishce triggers te combineren met advertenties op sociale media kunnen wij gericht targeten om jouw ideale kandidaat te bereiken. Het grote aantal gebruikers op sociale media biedt de mogelijkheid om veel mensen te bereiken tegen relatief lage kosten. Door sociale media advertising in te zetten om technisch personeel te werven, kun je een constante stroom sollicitanten verwachten. 

Bij Starspace Marketing maken wij gebruik van data-gedreven recruitment marketing om geschikt personeel voor bedrijven in de technische sector aan te trekken. Met deze strategie werven we binnen no-time gekwalificeerd technisch personeel. We geloven dat het aanbieden van een aantrekkelijk en authentiek employer brand in combinatie met gerichte data-gedreven targeting de sleutel is tot succesvolle recruitment marketing. 

Onze specialisten zetten hun jarenlange ervaring en kennis in om bedrijven te helpen bij het vinden van het juiste personeel. Wij hebben dé expertise om de juiste kandidaten aan te trekken en aan te nemen. Met onze jarenlange ervaring hebben wij door de jaren heen enorme hoeveelheden specifieke data verzameld. Met de verzamelde data kunnen we data-gedreven beslissingen nemen en data gedreven targeten, waardoor we vrijwel altijd geschikte kandidaten kunnen vinden.

Dus, ben je op zoek naar een betrouwbare partner die je kan helpen bij het aantrekken van talent in de technische sector, dan staan wij voor je klaar.

5. Zorg dat je een duidelijke opvolg strategie hebt

Het werven van technisch personeel is slechts één aspect van het aannameproces. Het is van even groot belang om een gestructureerde opvolging te hebben om potentiële kandidaten verder te screenen en aan te nemen. Hierbij is snelheid van essentieel belang. Een snelle en adequate opvolging kan namelijk voorkomen dat een veelbelovende kandidaat elders aan de slag gaat. Het proces van opvolging begint direct na het ontvangen van de sollicitatie van een kandidaat. Het is zaak om zo snel mogelijk te reageren op de sollicitatie, bijvoorbeeld door middel van een ontvangstbevestiging. Vervolgens dient er binnen afzienbare tijd een uitnodiging voor een eerste gesprek te worden gestuurd.

Technisch personeel werven met Starspace Marketing

Wij zijn al jarenlang een gewaardeerde partner in de technische industrie. Na jaren van ontwikkeling en dataverzameling hebben we dé methode geperfectioneerd om geschikte kandidaten aan te trekken voor technische functies. Bovendien stroomlijnt onze software de opvolging, waardoor we de ideale keuze zijn voor zowel HR-afdelingen als MKB’ers. Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten.

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

  Rutger pronk
  Rutger Pronk
  Fietsvoordeelshop
  Fijne club om mee samen te werken en leveren een boven verwachting goed resulteert. Waar wij al maanden lang mensen zochten voor bepaalde functies zonder resultaat, hebben we na de campagne van Starspace 5 nieuwe kandidaten kunnen aannemen. Aanrader dus!

  Onze specialisten

  linkedin

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!

   Bob dekkers
   Bob Dekkers
   Helix Solar
   Starspace Marketing heeft ons een geweldige service geleverd. Via hun campagnes hebben ze twee ervaren monteurs aan ons bedrijf in de solar branche geleverd en we konden niet meer tevreden zijn. Een echte aanrader!