Promotie van muziek via een muziekmarketingbureau

Het probleem van muziekpromotie in de huidige muziekindustrie

Als toonaangevend muziekmarketingbureau begrijpen wij hoe belangrijk het is om jouw muziek te promoten en onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep.

De concurrentie is enorm hoog. Zonder een strategie om jouw doelgroep te bereiken, zullen er maar weinig mensen jouw muziek beluisteren. Het promoten van muziek is tegenwoordig net zo belangrijk als het maken van muziek. Je kunt urenlang in de studio zitten, om er dan achter te komen dat je een betere strategie nodig hebt om meer mensen te bereiken.

Een duidelijke strategie is noodzakelijk voor zowel artiesten als platenmaatschappijen. Zonder muziekpromotie om jouw doelgroep te bereiken, is de kans op een hit 90% kleiner. Daarnaast bestaat er een grote kans dat jouw plaat, waar je hard aan hebt gewerkt, niet meer dan 5.000 streams zal halen.

Muziek promoten via Facebook, Instagram en Tik Tok

Het inzetten van betaalde socialemediacampagnes op Instagram, TikTok en Facebook is een effectieve manier om meer luisteraars te bereiken voor artiesten en platenmaatschappijen. Door gebruik te maken van de targetingopties die beschikbaar zijn op deze platforms, is het mogelijk om de ideale doelgroep te bereiken en hen te interesseren voor de muziek van de artiesten. Met behulp van socialemediacampagnes zijn de volgende doelen te bereiken:

 • Meer streams genereren op Spotify
 • Een groter aantal volgers verwerven en de naamsbekendheid van de artiest vergroten
 • Het aantal boekingen verhogen door een stijging in streams

Door te adverteren op deze socialemediaplatforms krijgen artiesten en platenmaatschappijen de kans om te verschijnen in de feeds van mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun muziek. Het is belangrijk om een duidelijke strategie te hebben om te groeien als artiest en platenmaatschappij. Het stellen van doelen en het afstemmen van de campagnes op de doelgroep kan helpen om de gewenste resultaten te bereiken. Het is ook essentieel om de prestaties van de campagnes te volgen en te analyseren om de effectiviteit ervan te meten en te optimaliseren. Kortom, betaalde sociale mediacampagnes kunnen een waardevol instrument zijn voor het bevorderen van de muziek van artiesten en het vergroten van hun bereik.

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Een muziekmarketingbureau inschakelen

Als marketingbureau voor de muziekindustrie hebben wij jarenlange ervaring met het succesvol promoten van muziek voor platenmaatschappijen en artiesten. Wij weten precies hoe wij jouw muziek op de juiste manier kunnen promoten, zodat het de aandacht krijgt die het verdient. 

Dus, wil jij jouw muziek promoten en zoek je een betrouwbaar muziek marketing bureau? Neem dan contact met ons op en laat ons jou helpen met het promoten van jouw muziek en het bereiken van een groter publiek!

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Direct meer streams genereren?

  Stan christ
  Stan Christ
  Revised Records
  Na een aantal mislukte pogingen om de marketing zelf te doen, ben ik de samenwerking aangegaan met Starspace Marketing. Hun hebben mij niet alleen de resultaten gebracht die ik wou, maar hun hebben mij ook geleerd hoe ik zelf deze resultaten kon halen.

  Onze specialisten

  linkedin

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!