Personeel werven via sociale media

Personeel werven via sociale media voor jouw bedrijf

Personeel werven via social media platforms zoals Facebook en Instagram is een effectieve manier om de juiste kandidaten te vinden voor jouw bedrijf. De gemiddelde Nederlander is maar liefst 5,5 uur online bereikbaar. Dit biedt kansen voor jou als ondernemer om geschikt personeel te werven, dat jouw bedrijf kan laten groeien.

In de huidige arbeidsmarkt hebben veel bedrijven moeite om geschikt personeel te werven. Dit komt vaak omdat getalenteerd personeel al een baan heeft. Dit betekent echter niet dat deze groep niet zou over willen stappen naar jou bedrijf.

Getalenteerd personeel bereik je niet met Indeed. Dergelijke vacature banken bereiken vaak alleen maar ongeschikte mensen of ‘Job hoppers’. Door Recruitment marketing bereik jij talenten die jouw bedrijf naar het volgende niveau brengen!

Voordelen van het werven van personeel via sociale media

Personeel zoeken via Facebook

Facebook is het meest gebruikte socialemediaplatform in Nederland met bijna 10 miljoen gebruikers per maand. Je kunt enorm veel kandidaten bereiken voor jouw vacature.

Facebook biedt bedrijven de mogelijkheid om vacatures te plaatsen op hun bedrijfspagina of in specifieke groepen die zich richten op werkgelegenheid. Deze groepen zijn vaak gericht op specifieke industrieën of regio’s, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste kandidaten te bereiken.

Door personeel te werven via sociale media d.m.v. facebook ads kun je gericht targeten naar jouw ideale collega. Je kunt zelfs precies zien hoeveel euro het heeft gekost om iemand te laten solliciteren. Facebook Ads biedt manieren om personeel te werven die goed passen bij de huidige arbeidsmarkt.

Via Facebook kun je namelijk iemand heel laagdrempelig binnenhalen. Benieuwd hoe dit precies in werking gaat? Neem contact op!

Personeel werven via Instagram

Instagram biedt minder mogelijkheden voor het plaatsen van vacatures dan Facebook. Je kunt gebruikmaken van Instagram Stories en de bio om een link naar jouw vacature op jouw website te plaatsen.

Adverteren via Instagram om personeel te werven is de meest effectieve optie. Hiermee kun je precies de mensen targeten die interesse hebben in de sector van jouw bedrijf. Daarnaast kun je ook zien hoeveel het kost om één sollicitant te werven.

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Personeel kwalificeren via sociale media

Het is geen probleem om miljoenen mensen te bereiken via sociale media, maar als ondernemer wil je alleen de kandidaten bereiken die geschikt zijn. Je wilt eigenlijk al weten of een kandidaat geschikt is voordat je ze zelfs maar spreekt.

Het is echter belangrijk om het aanmeldproces niet te moeilijk te maken. Kandidaten hebben vaak al een baan en willen niet veel moeite doen om een lange lijst met vragen in te vullen. Daarom is het belangrijk om een werkende formule te hebben die jou als ondernemer de informatie geeft die je nodig hebt en de sollicitant aanzet om het formulier in te vullen.

 Wij hebben een werkende formule ontwikkeld waarmee we met lage kosten en in een snel tempo geschikt personeel werven via sociale media. Benieuwd naar onze methode? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

  Remco lunshof
  Remco Lunshof
  Vibrix
  Het team is professioneel, vriendelijk en zeer deskundig. Ik zou dit bedrijf zeker aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun vacatures te vervullen.

  Onze specialisten

  linkedin

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!

   Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

   Renzo boeters
   Renzo Boeters
   Finez
   Wat ons echt verrast heeft, is hoe snel ze ons bedrijf 'Finez' hebben geholpen met het werven van het juiste personeel. We hadden binnen een week na de lancering van de campagnes, perfecte kandidaten gevonden dankzij hun hulp. We zouden zeker aanraden om met Starspace Marketing samen te werken. Vooral...