Monteurs werven in de auto-industrie

Het werven van monteurs in de auto-industrie is een ware uitdaging. Bedrijven in de auto-industrie staan voor een aanzienlijke uitdaging als het gaat om het aantrekken van monteurs, maar waarom is het zo’n uitdaging

Waarom is het zo lastig om monteurs te werven in de auto-industrie?

Er zijn verschillende redenen waarom monteurs werven een uitdaging kan zijn voor bedrijven in de auto-industrie. Één van de belangrijkste factoren is het tekort aan gekwalificeerde monteurs in deze branche. Er is een groeiende vraag naar goed opgeleide en ervaren monteurs, maar het aanbod lijkt achter te blijven.

Dit tekort aan gekwalificeerde monteurs is een probleem dat de hele industrie treft en heeft verschillende gevolgen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hogere werkdruk voor bestaande monteurs, omdat ze meer werk moeten verzetten om aan de vraag te voldoen. Daarnaast kunnen bedrijven in de auto-industrie moeite hebben met groeien als ze geen nieuwe monteurs kunnen aannemen om extra werk over te nemen of om te compenseren voor vertrekkende monteurs. In de ergste gevallen gaan ze zelfs failliet.

Methodes die vroeger effectief waren, maar nu niet meer werken

Veel bedrijven in de auto-industrie blijven vasthouden aan verouderde methodes om monteurs te werven. Vroeger waren vacaturebanken vaak een goede bron om kandidaten te vinden, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. De methoden die vroeger effectief waren, zijn inmiddels verouderd.

Het is al een geluk als er iemand reageert op een vacature op een website zoals Indeed, en vaak is die persoon dan nog niet eens gekwalificeerd. Veel mensen die op vacaturebanken zoeken naar werk, zijn werkloos om een reden.

Een gekwalificeerde monteur heeft vaak al een baan, dus zoeken via vacaturebanken levert niet langer de geschikte kandidaat op. Maar welke methodes werken tegenwoordig wel om monteurs te werven?

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Waar kan ik monteurs bereiken?

Geschikte monteurs zijn vaak al werkzaam en zoeken daarom niet actief naar vacatures op websites zoals Indeed. Ook op LinkedIn zijn mensen uit de technische sector vaak niet actief. Wat is dan de oplossing?

Om de juiste monteur te vinden, moet je gebruik maken van platformen die door iedereen worden gebruikt. Volgens het CBS spendeert de gemiddelde Nederlander gemiddeld 5,5 uur per dag online. Dit is de kans om de juiste kandidaat te bereiken.

De beste manier om monteurs te vinden in 2023 is door gebruik te maken van de meest gebruikte social media platformen in Nederland zoals Instagram, Facebook en YouTube. Deze platformen zijn de meest effectieve manier om jouw ideale kandidaat te bereiken.

Hoe kan ik deze monteurs laten solliciteren?

Monteurs hebben vaak al een baan, maar dit betekent niet dat ze niet openstaan voor andere mogelijkheden. Volgens cijfers van het CBS zou 55% van de mensen overstappen naar een andere baan als er een aantrekkelijker aanbod komt. Het is dus belangrijk om een aantrekkelijk aanbod te creëren.

Toch kan het lastig zijn voor monteurs om te solliciteren als ze al een baan hebben. Daarom is het belangrijk om het sollicitatieproces zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Bij Starspace Marketing zijn we gespecialiseerd in het bereiken van de juiste monteurs. Door onze ervaring met meer dan 4500 eerdere campagnes, kunnen we data-gedreven beslissingen nemen en weten we precies hoe we mensen kunnen triggeren om via sociale media te solliciteren.

Wij kunnen helpen om een einde te maken aan jouw personeelstekort. Hoeveel groei zou jou onderneming wel niet meemaken als er geen personeelstekort was? 

Automonteurs werven met Starspace Marketing

Ben je benieuwed hoe wij succesvol sollicitanten hebben geworven voor bedrijven zoals Absolute Motors, ZF Services en diverse vakgarages? Plan dan nu een vrijblijvend adviesgesprek in met één van onze specialisten.

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

  Onze specialisten

  linkedin

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!

   Renzo boeters
   Renzo Boeters
   Finez
   Wat ons echt verrast heeft, is hoe snel ze ons bedrijf 'Finez' hebben geholpen met het werven van het juiste personeel. We hadden binnen een week na de lancering van de campagnes, perfecte kandidaten gevonden dankzij hun hulp. We zouden zeker aanraden om met Starspace Marketing samen te werken. Vooral...
   Remco lunshof
   Remco Lunshof
   Vibrix
   Het team is professioneel, vriendelijk en zeer deskundig. Ik zou dit bedrijf zeker aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun vacatures te vervullen.