Horeca personeel gezocht? Wat moet je doen

Waarom is het zo moeilijk om horeca personeel te vinden?

De horeca-industrie heeft momenteel te maken met een groot tekort aan horecapersoneel. Dit komt door verschillende factoren. Er is een grote vraag naar horecapersoneel omdat de horeca na de lockdowns weer volop in bedrijf is. Veel horecapersoneel heeft de horeca verlaten tijdens de pandemie vanwege de onzekerheid en de beperkingen die werden opgelegd.

Door de slechte naam die de horeca momenteel heeft op de arbeidsmarkt, is het moeilijk om nog goed horecapersoneel te vinden omdat de horeca op de lange termijn als risicovol wordt beschouwd. Alle bedrijven buiten de horeca zijn juist populair geworden. Dit heeft allemaal geleid tot een tekort aan gekwalificeerd personeel horecapersoneel. Als een ondernemer er niet in slaagt om geschikt horecapersoneel aan te trekken, is de kans groot dat zijn zaak het niet zal redden. Het werven van geschikt horecapersoneel is dus van cruciaal belang. Maar hoe doe je dat dan?

Wees duidelijk naar horeca kandidaten

Maak duidelijk welke functies beschikbaar zijn en wat de vereisten zijn voor elke functie. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over de eisen die je stelt aan nieuwe medewerkers, zodat je de juiste kandidaten aantrekt. Onduidelijkheid zorgt ervoor dat kandidaten niet geïnteresseerd zullen zijn.

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Verkoop je bedrijf als goede werkplek

Geef vanaf het eerste contactmoment aan welke voordelen je biedt aan je werknemers, zoals flexibele uren, een goede werksfeer, enzovoort. Werknemers zijn op zoek naar meer dan alleen een salaris, dus het is belangrijk om te laten zien wat je te bieden hebt. Goed gepresenteerde voordelen maken de kandidaat geïnteresseerd om te komen werken. Kandidaten maken automatisch een afweging van de voor- en nadelen van een bedrijf, daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat de kandidaat als aantrekkelijk ziet en wat jouw bedrijf interessanter maakt in vergelijking met concurrenten.

Bied begeleiding & trainingen in de horeca

Geef aan wat voor soort training en begeleiding je biedt aan nieuw horeca personeel. Nieuwe medewerkers hebben vaak behoefte aan begeleiding en training om te kunnen slagen in hun nieuwe functie. Als er geen trainingen beschikbaar zijn of begeleiding niet mogelijk is, moet je de andere voordelen meer benadrukken.

Maak gebruik van familie- en vriendenconnecties

Laat je huidige werknemers weten dat je op zoek bent naar nieuwe medewerkers en vraag hun eventueel om hun vrienden en familie te informeren over de beschikbare functies. Je huidige werknemers zijn je beste ambassadeurs en kunnen je helpen om nieuwe medewerkers te werven. Familie is vaak een veilige optie omdat in de horeca weleens wordt gestolen. Familie is vaak betrouwbaarder en dus een veel gekozen optie door horeca-ondernemers.

My project 1 1 - starspace marketing

Laat je vrijblijvend adviseren!

Start met werven van horecapersoneel via social media

Gebruik sociale media om je vacatures te promoten en vraag je volgers om het bericht te delen. Sociale media zijn een krachtig hulpmiddel om je vacatures te promoten en een breder publiek te bereiken. Tegenwoordig valt hier het meeste resultaat te behalen, aangezien Nederlanders gemiddeld 5,5 uur per dag op sociale media doorbrengen. Vacatures op websites zoals Indeed zijn nu veel minder effectief dan voorheen, omdat de bevolking vaak al een baan heeft en niet actief op Indeed zoekt.

Horecapersoneel werven met Starspace Marketing

Zoals we zojuist hebben vermeld, is sociale media dé bron om personeel te werven, en wij bij Starspace zijn gespecialiseerd in het aantrekken van geschikte kandidaten via sociale media. Dit doen we met behulp van een data gedreven aanpak. Na meer dan 4500 campagnes weten we precies hoe we de kandidaten kunnen bereiken die je zoekt. Maar het bereiken van kandidaten is niet genoeg; het is essentieel om ze te overtuigen en te laten solliciteren. Oude methoden zoals cv’s en motivatiebrieven werken tegenwoordig niet meer. Wij hanteren een innovatieve aanpak die zelfs werkende mensen aanzet om te solliciteren.

We begrijpen wanneer, wie, wat en waarom kandidaten solliciteren op jouw horecavacature. Het beste van alles? Geen belachelijke recruitmentkosten en snel resultaat. Benieuwd hoe wij dit al voor meer dan 500 bedrijven hebben gedaan? Laat je vrijblijvend adviseren tijdens een kennismakingsgesprek.

Neem contact op!

Vul uw gegevens in en plan een gratis advies gesprek in

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Upload-rafiki@3x. Png

  Nieuwe Sollicitanten voor uw bedrijf?

  Onze specialisten

  linkedin

  Vraag GRATIS advies gesprek aan

  Vul uw gegevens in en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek!

   Remco lunshof
   Remco Lunshof
   Vibrix
   Het team is professioneel, vriendelijk en zeer deskundig. Ik zou dit bedrijf zeker aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun vacatures te vervullen.
   Renzo boeters
   Renzo Boeters
   Finez
   Wat ons echt verrast heeft, is hoe snel ze ons bedrijf 'Finez' hebben geholpen met het werven van het juiste personeel. We hadden binnen een week na de lancering van de campagnes, perfecte kandidaten gevonden dankzij hun hulp. We zouden zeker aanraden om met Starspace Marketing samen te werken. Vooral...